Uncategorized

Blog Baru Amanah Baru!

Selamat Datang Ke Blog saya yang baru!

Seperti yang saya luahkan di blog yang lama, saya berhasrat untuk menyusuri dunia blogging secara self-hosting. Alhamdulillah, sekarang ianya telah menjadi kenyataan. Syukur pada-Mu Ya Allah..

Jadi, saya menerima satu amanah yang baru, membawa blog ini kepada masyarakat dengan mengupas isu-isu yang boleh diketengahkan. Insya-Allah, saya akan mencuba yang terbaik. Mohon pandangan anda sekiranya apa yang disampaikan tersasar dari apa yang sepatutnya. Terimalah.. Jamal Rafaie (dot) Com..

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

9 Comments

  • MyraRahim

    wah, saya pun baru tukar dari blogspot ke wordpress jugak. Ehehehe. dalam proses pengubahsuaian lagi.

    🙂
    .-= MyraRahim´s last blog ..Geng Blogger Kena Hack =-.

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Tahniah juga untuk Myra.. Saya masih terkial-kial lagi nak guna WP ni.. hehe.. maklumlah tak banyak ilmu.. ni pun main try n error je..

    [Reply]

  • studiokini

    tahniah…ana yakin anta mampu buat yg tbaik..ana pun nk cuba naik tarafkan studiokini

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Cubalah yang terbaik Fahmi.. Tukar domain ni seronok sebab kita makin jadi semakin semangat.. Mungkin sebab berbayar, sebab tu kita lagi menghargainya.. Nanti bolehlah kita buat blogger nasyid ya..

    [Reply]

  • muhammad fakhruddin

    Assalamualaikum,
    tahniah akhi!Saya masih lagi bergerak di bawah organisasi. Entah kenapa belum berani berdiri atas nama sendiri.
    .-= muhammad fakhruddin´s last blog ..Otak Muzik Jiwa Daie =-.

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Wasalam.. Tak pe.. Cuba sikit2.. setakt ni, semua yang ada dalam blog tu, fakha yang tulis kan?

    [Reply]

  • Yuana

    Bagaimana konsep bayarannya? Di mana boleh saya rujuk?

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Cik boleh melawat website yang menawarkan perkhidmatan self-hosting.. Contohnya serverfreak, onebytes, jomhosting, dan lain-lain lagi..

    Cara bayaran, bank-in ke dalam akaun syarikat hosting itu.. Kalau nak lebih mengetahui dengan lebih detail, mungkin boleh melawat blog http://www.justkhai.com. Di sana banyak tutorial pasal self-hosting ni..

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge