browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Blog Baru Amanah Baru!

Posted by on May 28, 2010

Selamat Datang Ke Blog saya yang baru!

Seperti yang saya luahkan di blog yang lama, saya berhasrat untuk menyusuri dunia blogging secara self-hosting. Alhamdulillah, sekarang ianya telah menjadi kenyataan. Syukur pada-Mu Ya Allah..

Jadi, saya menerima satu amanah yang baru, membawa blog ini kepada masyarakat dengan mengupas isu-isu yang boleh diketengahkan. Insya-Allah, saya akan mencuba yang terbaik. Mohon pandangan anda sekiranya apa yang disampaikan tersasar dari apa yang sepatutnya. Terimalah.. Jamal Rafaie (dot) Com..

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

9 Responses to Blog Baru Amanah Baru!

  1. MyraRahim

    wah, saya pun baru tukar dari blogspot ke wordpress jugak. Ehehehe. dalam proses pengubahsuaian lagi.

    🙂
    .-= MyraRahim´s last blog ..Geng Blogger Kena Hack =-.

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Tahniah juga untuk Myra.. Saya masih terkial-kial lagi nak guna WP ni.. hehe.. maklumlah tak banyak ilmu.. ni pun main try n error je..

    [Reply]

  2. studiokini

    tahniah…ana yakin anta mampu buat yg tbaik..ana pun nk cuba naik tarafkan studiokini

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Cubalah yang terbaik Fahmi.. Tukar domain ni seronok sebab kita makin jadi semakin semangat.. Mungkin sebab berbayar, sebab tu kita lagi menghargainya.. Nanti bolehlah kita buat blogger nasyid ya..

    [Reply]

  3. muhammad fakhruddin

    Assalamualaikum,
    tahniah akhi!Saya masih lagi bergerak di bawah organisasi. Entah kenapa belum berani berdiri atas nama sendiri.
    .-= muhammad fakhruddin´s last blog ..Otak Muzik Jiwa Daie =-.

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Wasalam.. Tak pe.. Cuba sikit2.. setakt ni, semua yang ada dalam blog tu, fakha yang tulis kan?

    [Reply]

  4. Yuana

    Bagaimana konsep bayarannya? Di mana boleh saya rujuk?

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Cik boleh melawat website yang menawarkan perkhidmatan self-hosting.. Contohnya serverfreak, onebytes, jomhosting, dan lain-lain lagi..

    Cara bayaran, bank-in ke dalam akaun syarikat hosting itu.. Kalau nak lebih mengetahui dengan lebih detail, mungkin boleh melawat blog http://www.justkhai.com. Di sana banyak tutorial pasal self-hosting ni..

    [Reply]

  5. Archer

    I’m performing something of the identical interest and will also be taking be aware with this .Thanks.

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

} window.setInterval("cycle1()",10000);