browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

MENUJU WAWASAN – UNIQ

Posted by on September 23, 2010

uniq di aq

Tempoh hari saya ada menulis tentang cerita di sebalik tabir pembikinan rakaman semula lagu ini (klik sini). Jadi, hari saya hanya ingin berkongsi lirik dan entri ini khas untuk lagi ini.

Mari dengar single terbaru daripada kumpulan UNIQ (a.k.a UNIC). Lagu Menuju Wawasan yang diolah semula oleh UNIQ yang telah dipopularkan oleh Kumpulan Firdaus tidak lama dahulu.

Mungkin ramai yang tercari-cari lirik lagu tersebut, mari kita hayati liriknya di bawah. Jom!

.

.

MENUJU WAWASAN

.

Wawasan Diri Penuhi Dada Dengan Ilmu

Wawasan Agama Bekalan Masa Depan Dan Akhirat

Kuat Usaha Jujur Dan Amanah

Sentiasa Mengharap Keredhaan Allah

.

Chorus:

Umat Islam Harus Cemerlang

Hari Ini Mesti Lebih Baik Dari Semalam

Jangan Buang Masa

Siapa Kata Kita Tidak Boleh?

Kita Ada Allah Maha Kuasa

Kita Punya Kuasa Tenaga

Doa Sebagai Senjata

Umat Islam Sentiasa Boleh

.

Umat Islam Zaman Lampau

Taat Perintah Rasulullah

Bersama Berusaha Bersatu Tuju Wawasan

Wawasan Dunia Dan Akhirat

.

Akidah Ibadah Harus Sempurna

Ibadah Tanpa Akidah Wawasan Syaitan

Ulama’ Warisan Anbia

Pegangan Mereka Harus Diikut

Ajaran Sesat Wajib Hindari

.

LAGU : FAIRUZ (SUARA FIRDAUS)

LIRIK : FAIRUZ (SUARA FIRDAUS)

GUBAHAN SEMULA : BAZLI UNIQ

VOKAL : BAZLI, FAKHRUL DAN FADZLI (UNIQ)

STUDIO RAKAMAN : ADA EXIST

MIXING DAN MUZIK : GREG HENDERSON

PENERBIT : BAZLI UNIQ

.

Lawati laman web UNIQ dan mari meriahkan fan page UNIC di Facebook.

Hayatinya.

UMAT ISLAM SENTIASA BOLEH!!

Blogger Templates

Jamalie_Jam @ jamalrafaie.com
45700 Bukit Rotan, Selangor Darul Ehsan.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

14 Responses to MENUJU WAWASAN – UNIQ

  1. zik

    best2 suara diaorang nie… nak tanya lah kalau nak buat recoding satu lagu berapa ek…. harganya… lirik dah ada… melodinya takda lagi..huhu
    zik´s last blog post ..Doa pagi- zikir diwaktu pagi dan petang

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Kos recording terpulang kepada studio rakaman, selalunya RM 50 sejam.. Muzik dan mixing harga lain.. Nak buat lagu apa? ^_^

    [Reply]

  2. littleantzz

    salam….

    menuju wawasan, lagu memg best SANGAT2…^_^

    saya siap promote kt family mse raye hri tu…

    cousin saya siap download lgu ni kt henfon die…^_^

    syabas ^_^
    littleantzz´s last blog post ..KESATLAH AIR MATAMU TEMANKU

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Terima kasih.. Banyak lagi lagu2 UNIQ yang akan diperdengarkan.. Yang terbaru, lagu Binnabil Huda versi Melayu dah dirakam minggu lepas.. Insya-Allah akan diterbitkan tak lama lagi.. Promot kat kawan2 ya.. Terima kasih.. ^_^

    [Reply]

  3. fitri

    lagu yg memberikan semangat…huhu
    fitri´s last blog post ..stuxnet mengganas di alam siber

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Lagu Binnabil Huda dah ada versi bahasa Melayu dah Fit, tak publish lagi, belum siap mixing.. hehe..

    [Reply]

  4. zik

    owh macam tuh…. lagu buat sendiri… tapi tak tahu nak arrange macam ne nak buatnya..huhu
    zik´s last blog post ..Selamat hari jadi google!

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Hehe.. Try2 la nyanyi2 dulu.. ^_^

    [Reply]

  5. littleantzz

    binnabil huda dlm bm, bgus sangt tu, lgu tu pun rmi yg suke…all the best untuk UNIQ…^_^

    insyaAllah, semoga sampai kepada rakan2 yang lain….
    littleantzz´s last blog post ..MAN ANA SIAPA SAYA

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Insya-Allah..

    [Reply]

  6. blogalan

    Salam..
    daripada lagu semangat utk ajak penonton naik pentas, lastly lagu nih menjadi salah satu single dalam album baru erk..wentaa mmg hebat la en bai..wakakak..
    blogalan´s last blog post ..Memori RAST

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Lagu ni antara lagu febret saya dulu.. Bila dah dibarukan balik, lagi mantop dengan susunan muzik dan vokal yang power!! Encik Bazli memang mantop pun.. hehe..

    [Reply]

  7. nur akmal

    sgt best~ penuh mkna… liriknya sgt bkesan utk para pendokong generasi ilmu kelak dn juga generasi Al-quran yg spttnya mncontohi para shbat Rasulullah SAW. tbaik bt UNIC~

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Lagu ini asalnya dari kumpulan SUARA FIRDAUS.. UNIC hanya barukan semula, tetapi liriknya penuh mesej yang memberi semangat.. ^_^

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

} window.setInterval("cycle1()",10000);