browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

NAK DENGAR LAGU RAYA?

Posted by on September 5, 2010

eid_mubarak

Hari raya adalah hari yang gembira.

Namun, di sebalik kegembiraan itu, jangan pula kita lupa untuk berzikir kepada Allah Subhanahu Wataa’la.

Justeru, saya ingin berkongsi sebuah lagu raya yang mengajak kita membesarkan Allah Subhanahu Wataa’ala di dalam suasana raya yang gembira itu.

Sudah bersedia nak menyanyi?

EID SONG FROM SAMI YUSUF

Lagu ini disampaikan oleh penyanyi nasyid antarabangsa yang bernama Sami Yusuf. Lagu ini memang lagu raya kerana tajuknya adalah “EID SONG”.

Mari kita layan sama-sama dengan menyanyi bersama Sami Yusuf ya! Mainkan video (dari Youtube) dan ikut Sami Yusuf menyanyi berdasarkan lirik yang telah disediakan di bawah. Ayuh!!

EID SONG

Let us rejoice indeed
For this is the day of Eid

CHORUS:
La ilaha illallah
Muhammad rasulallah
La ilaha illallah
Muhammad rasulallah
‘Alayhi salatullah
‘Alayhi salatullah

Children are wearing new clothes
Bright colours fill the streets
Their faces full of laughter
Their pockets full of sweets
Let us rejoice indeed
For this is the day of Eid

CHORUS

Mosques are full of worshippers
in rows straight and neat
Their Lord they remember, His name they repeat
Their hands are raised to the sky
They supplicate and plead
On this blessed day
Forgive us they entreat
Let us rejoice indeed
For this is the day of Eid

CHORUS

People are giving charity
And helping those in need
In giving they’re competing
Today there is no greed
Let us rejoice indeed
For this is the day of Eid

CHORUS

Enemies embracing each other
All hatred is buried
Everyone is celebrating
Greeting everyone they meet
Let us rejoice indeed
For this is the day of Eid

Artis : Sami Yusuf

Album : My Ummah

Selamat mendengar kepada semua. Bersempena dengan Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba tak lama lagi, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan “Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin” buat semua pengunjung blog jamalrafaie.com ini.

Terima kasih di atas sokongan anda.

“Let Us Rejoice Indeed,

For This Is The Od Eid”

NOTA : Nak berkongsi lagu raya juga? Bolehlah sertakan link di bahagian komen di bawah. Saya amat menghargainya. Terima kasih.. (^_^)

SELAMAT HARI RAYA!! MAAF ZAHIR DAN BATIN!!

Blogger Templates

Jamalie_Jam @ jamalrafaie.com
45700 Bukit Rotan, Selangor Darul Ehsan.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

8 Responses to NAK DENGAR LAGU RAYA?

  1. makcik intan

    makcik mmg suka lagu2 nyanyian dari sami yusuf ni.. bukan hanya lagu raya je yg lain pun makcik dengar waktu mlm sebelum tido.lagu2 arab ni pun sodap2 tenang bila kita dengar hendak2 nya lagu yg memuji Allah.. menyanyi sambil berzikir kan jamal..

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Makcik dah tengok Sami Yusuf Live In Concert At Wembley London?

    [Reply]

  2. nur solehah ^-^

    layan~~~~

    ^-^
    nur solehah ^-^´s last blog post ..berita – hakikat pelarian palestin!

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Lagu raya kesukaan Nur ape ek??

    [Reply]

  3. nur solehah ^-^

    kemeriahan aidilfitri kali ni sy tak rasa..sbb, sy duk kat rmh sewa, tak balik braya..^-^

    lagu raya kesukaan?

    takdelah suka mana pun..mm, lagu raya raihan yg feat ngn ajai, nowseeheart ngn sape lg eh..sy tak ingt.

    sy penah kena denda suh nynyi lagu tu dpn kelas..hehe.^-^
    nur solehah ^-^´s last blog post ..berita – hakikat pelarian palestin!

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Oo ye.. Minta maaf zahir dan batin, saya tak tahu Nur tak balik beraya tahun ni..

    Selamat Hari Raya Buat Nur Solehah.. (^_^)

    [Reply]

  4. zik

    syukran2… lagu sami yusof semua best2x… salam kenal dari saya… 🙂
    zik´s last blog post ..Tahniah kepada 10 pemenang contest hidup seorang blogger!

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Ya.. Semua best2!! Selamat Hari Raya dan salam perkenalan.. ^_^

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

} window.setInterval("cycle1()",10000);