browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

TAFAKUR DI KESYAHDUAN

Posted by on October 31, 2010

Saya ingin berkongsi sebuah lagu yang sudah lama tidak berkumandang di corong-corong radio. Lagu yang disampaikan oleh kumpulan Zikraa yang bertajuk TAFAKUR..

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

TAFAKUR

Ya Allah… Ya Allah…
Ya Allah… Ya Allah…
Ya Allah… Ya Allah…
Ya Allah… Ya Allah…

Di keheningan malam
Tafakur di kesyahduan
Merindui janji-Mu Tuhan
Bantuan di perjuangan

Kutitiskan air mata
Taubat segala dosa
Moga terangkat penghijab kalbu
Antara kau dan aku

Ya Allah ya Tuhanku
Kusujud pada kudrat-Mu
Kuserahkan jiwa ragaku
Pada takdir iradat-Mu

Pimpinlah daku dalam redha-Mu
Kasihi daku dalam rahmat-Mu
Hanya pada-Mu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku

Ya Allah… Ya Allah…

Ya Allah… Ya Allah…

Ya Allah… Ya Allah…

Ya Allah… Ya Allah…

Lagu : Kamal Halim
Lirik : Nawawi Ibrahim
Solo : Amaluddin
Hakcipta : Marzuq Prod.

Insya-Allah.. Kita dapat menjadi hamba-Nya yang setiap hari bertafakur kepada-Nya.. Amin..

TAFAKUR DI KESYAHDUAN

Blogger Templates

Jamalie_Jam @ jamalrafaie.com
45700 Bukit Rotan, Selangor Darul Ehsan.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

15 Responses to TAFAKUR DI KESYAHDUAN

  1. Syafrizal

    sedap gak nasyidnya…
    kena sebarkan pada orang lain juga ni…
    Syafrizal´s last blog post ..Pelancaran Majalah Edisi Khas HPA – IKON

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Jom kongsikan… Nasyid ni memang menusuk qalbu bila mendengarnya.. ^_^

    [Reply]

  2. studiokini

    salam..akhi, CD2 lama UNIC ada djual lg ka? nak cri yg murah2 sikit..hehehe

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Wasalam.. CD UNIC dah habis stok.. Hijjaz dah tak repeat copy rasanya, kami pergi show jual album org lain.. hehe.. Tapi rasanya albul Langkag Tercipta ada lagi kalau tak silap.. ^_^

    [Reply]

  3. nur solehah ^-^

    lagu ini menggamit memori sy dbgku sekolah dulu.

    kelakar.

    bukan ape, ms tu progrm pnghayatan.

    skumpuln pnsyid ni nyanyi lagu ni.

    org duk khusyuk dah..duk menghayati dah..

    baru msuk intro dah syahdu.

    tp..yg mbuatkn kesyahduan itu trganggu bila penasyid yg myanyikan lagu ni tersilap lirik..

    huhu.

    dia trsilap part Tafakur di kesyahduan,

    dia boleh tukar pi —> TAKAFUL di kesyahduan..

    aduhai..sengih2 je lah jawabny.nak gelak xmolek plak.

    ^-^
    nur solehah ^-^´s last blog post ..istimewa – kalau memang kamu tahu

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Haha.. Takaful? Mesti time tu menangis dalam ketawa kan? Hihi..

    [Reply]

  4. muhammad fakhruddin

    Mendengar dalam dakapan Subuh begitu menikam kalbu,mengusir resah menjemput insaf…but it depends on invidual also 😀
    muhammad fakhruddin´s last blog post ..CIA 10-Tragedi Oktober

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Ya.. Depends on individual.. ^_^

    [Reply]

  5. aminbaek

    ingat lagu apa..
    bila donlod,upe pernah jadi lgu feveret dlu…(time skolah salu men nasyid time petang2.salu dgr tapi xtau tajuk..hehe)

    sama dgn komentator di atas,saya salu nyanyi TAFAKUR = Takaful..hahha..time dlu nyanyi je,penghayatan…~~~~hancus.huhu
    aminbaek´s last blog post ..Stand Up

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Hehe.. Dulu ingat lagu ini Hijjaz yang nyanyi, rupanya kumpulan lain.. Takaful? Hilang penghayatan.. hihi.. ^_^

    [Reply]

  6. cemara putih

    sy pernah bwk lgu ni mse prtndgn nasyid sek agama dlu…tetibe je mnangis..aduh…liriknya sngt2 menusuk qalbu dan jiwa2 yg mngerti akn betapa bnknya khilaf kita diatas dosa2 yg kita lakukn dan betapa sedikitnya amalan yg kita kerjakan..sy tkde lah kte sy solehah sngt..cme..ia stu renungn yg baik sbnrnya…
    cemara putih´s last blog post ..Jalinan Ukhuwah – Ukhuwahfillah Sepanjang Zaman –

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Memang sangat menusuk qalbu.. ^_^

    [Reply]

  7. shalbin

    abg ade cd kumpulan nasyid zikra x?

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Maaf, saya tak ada cd kumpulan ni.. Rasanya lagu ni dah lama diterbitkan.,,

    [Reply]

  8. Wardah

    terdengar dalam bas,tiba2 nangis….touching

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

} window.setInterval("cycle1()",10000);