browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

JOM DENGAR CERAMAH USTAZ KAZIM ELIAS!

Posted by on December 14, 2010

CD ceramah Ustaz Kazim – Gambar Hiasan

.

Di kedai-kedai menjual barangan agama sekarang, kebanyakkannya menjual siri ceramah-ceramah Ustaz Kazim Elias.

Sejak kebelakangan ini juga, banyak sedutan video-video ceramah Ustaz Kazim yang di’tag’ di Facebook. Tinjauan saya ke Facebook Ustaz Kazim juga sudah menunjukkan beliau sudah mempunyai ‘LIKE’ sebanyak 146,660 orang!

Fenomena ini adalah satu perkembangan yang baik bagi perjalanan dakwah di Malaysia.

Maklumlah, bukan semua orang dapat hadir ke masjid untuk mendengar ceramah, maka usaha berdakwah melalui rakaman ceramah adalah satu langkah yang bijak untuk menyampaikan ilmu kepada masyarakat.

Ceramah beliau juga sesuai didengar oleh kebanyakkan orang kerana ceramah beliau banyak bercerita tentang agama dan bukannya ceramah tentang politik. Tiada maki hamun dan mengutuk di dalam ceramah beliau.

LINK UNTUK DOWNLOAD/BELI CERAMAH USTAZ KAZIM

SUMBANGLAH UNTUK AGAMA

Walaupun ceramah itu boleh di’download’ secara percuma, sudilah kiranya untuk kita membeli CD ceramah tersebut. Harga seunit CD ceramah beliau tidaklah terlalu mahal jika dibandingkan dengan harga album artis-artis di pasaran. Harga CD ceramah Ustaz kurang daripada RM10 dan mampu dimiliki.

.

Sedutan ceramah Ustaz Kazim Elias

.

Membeli sambil menderma kepada pembangunan dakwah di Malaysia. Insya-Allah.

BANYAKKAN MENDENGAR MAJLIS ILMU!!

Blogger Templates

Jamalie_Jam @ jamalrafaie.com
45700 Bukit Rotan, Selangor Darul Ehsan.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

8 Responses to JOM DENGAR CERAMAH USTAZ KAZIM ELIAS!

  1. studiokini

    tahniah atas artikel ni..insyaAllah,studiokini nak wat artikel ttg cetak rompak nnti..gambar tgh cba nk amik dekat pasar malam.
    studiokini´s last blog post ..Takziah-Pelakon Anakku Sazali Meninggal

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Bagus Fahmi.. Usaha sampai ke pasar tu memang saya puji.. Alhamdulillah.. Saya nantikan..

    [Reply]

  2. alia

    ceramah ustaz kazim alias sgt best… sesuai dengan zaman la nie…=)
    alia´s last blog post ..muffin!

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Saya pun suka, antara yang best jugak ialah Ustaz Azhar, tapi kat area KL agak susah nak faham sebab dialek Terengganu.. ^_^

    [Reply]

  3. aminbaek

    haha…salam jamal..betul2..saya direkemen kan oleh seorang sahabat mengenai ustaz kazim ni..bila dgr sekali,memang tertarik,dan akhirnya mendonlod sbyk mungkin tuk jadi koleksi dalam mp3..hehehe..

    tak dapat bli cd lagi,sbb xpenah jumpa lg di melaka ni…=) cari yang free je la..hehe
    aminbaek´s last blog post ..Dengan NafasMu

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Tak kisah download ke tak, beli CD tu untuk sumbangan jer.. Yang penting mesej sampai.. hehe.. Saya pun download gak, tapi kalau jumpa CD, kdg2 bli..

    [Reply]

  4. fitri

    haha..ustaz ni memang best..dah xde alasan xde mase dgr ceramah..
    fitri´s last blog post ..Blog Famili UNIC Dilancarkan!

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Sambil buat kerja dah bleh dengar ceramah! hehe..

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

} window.setInterval("cycle1()",10000);