browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

JAM BERPUSING TERBALIK DI KONVEK HPA 2010

Posted by on January 28, 2011

.

Tanggal 5 Februari 2011.. Insya-Allah akan berlangsung KONVEK 2010 oleh HPA Industries Sdn. Bhd di Putrajaya International Convention Centre (PICC).

KONVEK dianjurkan oleh HPA untuk menghargai pengedar-pengedar HPA yang berjaya mencapai kejayaan di sepanjang tahun 2010 yang lalu. Sebanyak 2,500 tiket diperuntukkan dalam program ini dan dimaklumkan tiket-tiket itu hampir habis dijual!

Alhamdulillah.. Tanda sokongan kepada “Produk Halal Tanggungjawab Bersama”.

KEJUTAN DI KONVEK HPA 2010

Setelah beberapa menunggu, akhirnya album terbitan HPA Industries Sdn. Bhd berjaya disiapkan.

Walaupun ramai ahli yang sudah mengetahui berkenaan album ini, tetapi kejutan akan dibuat kerana tiada siapa pun yang pernah mendengar lagu-lagu di dalam album ini selain daripada ahli produksinya sahaja!

.

Cover Album HIJRAH – UNIC&HPA

.

Insya-Allah.. UNIC akan mempersembahkan lagu-lagu di dalam album ini buat kali pertama kepada semua ahli yang hadir pada hari KONVEK tersebut.

Antara lagu-lagu yang termuat di dalam album ini ialah :

  • Hijrah
  • As-Syafi
  • Menuju Wawasan
  • Sajak Usahawan
  • Ubatan Hakiki
  • Sangkar Hati
  • Doa Dhuha
  • Doa Rabitah
  • Solatlah Wahai Permata Hatiku

Preview Album ini, boleh klik di sini.

Album ini akan dijual dengan harga RM25.90 dengan 5 Nilai Mata bagi ahli HPA.

JAM BERPUSING TERBALIK?

Jika kita perhatikan, tawaf di Kaabah mengikut lawan jam. Bumi berputar berlawanan jam. Pokok-pokok menjalar di batang mengikut lawan jam. Atom berputar berlawanan jam.

Tapi mengapa tiba-tiba jam berputar pada arah lain (berlainan fitrah alam)?

.

Jam Tawaf keluaran HPA

.

Sejarah dunia akan dicatatkan di KONVEK HPA ini, di mana sebuah model jam yang diberi nama TA WAF akan dilancarkan pada program kali ini.

Tepat jam 12, jam akan diputarkan kembali ke belakang bagi membawa kembali manusia kepada fitrah alam!

NOTA : Dikhabarkan juga gerai-gerai HPA seperti Radix Fried Chicken (RFC), Radix Chicken House (RCH) dan lain-lain gerai yang menarik. Pasti akan diserbu oleh ahli-ahli HPA yang mendambakan ayam goreng RFC! Jumpa di sana.. Insya-Allah..

PRODUK HALAL TANGGUNGJAWAB BERSAMA

Blogger Templates

Jamalie_Jam @ jamalrafaie.com
45700 Bukit Rotan, Selangor Darul Ehsan.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

10 Responses to JAM BERPUSING TERBALIK DI KONVEK HPA 2010

  1. lunaticg

    Salam.
    Bagus juga tu.., kebanyakan dari kita ni dah terlampau maju. Lupa pada fitrah alam.
    lunaticg´s last blog post ..Vietnam Official linked to securency case

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Wasalam.. Ya.. Kita perlu kembali kembali juga kepada perubatan herba kerana perubatan moden (dadah) sudah meracuni ramai orang.. Terima kasih kerana sudi melawat.. ^_^

    [Reply]

  2. zik

    pelik tetapi benar nih jamnya…
    zik´s last blog post ..Adab menziarahi orang sakit- doa dan kelebihannya

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Saya ada jam jenis ni di rumah.. Tapi dah rosak pulak, hantar kedai jam dia kata takut nak baiki..

    [Reply]

  3. Naisophon

    Boleh tahan jam tu. Design cun. Apa lebih dia?

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Lebihnya jam ni berputar terbalik.. Kembali kepada fitrah selepas orang Yahudi mengubah putaran jam seperti sekarang..

    [Reply]

  4. Saya Laa Dia

    Assalamu’alaikum wbt..

    Sebenarnya, dah lama cari jam yang duk pusing arah yang bertentang dari jam biasa. Tapi tak jumpa pun hatta dah bertahun-tahun mencari.
    Saya Laa Dia´s last blog post ..Manusia Mudah dan Selalu Lupa

    [Reply]

    Jamal Rafaie Reply:

    Bolehlah dapatkan di HPA.. Harganya agak mahal sedikit sebab sistem motor jam lain dari yang lain.. Kena design lain untuk buat jam khas ni, tapi memnag amat berbaloi untuk orang yang teringin nak dapatkan jam ni.. Saya pun nak gak, tapi tak cukup bajet lagi.. hihi..

    [Reply]

  5. Papa Miyuki

    Assalamualaikum, sy nak tanya ada lg x jam tawaf ni, mcm mana nak beli, berape harganye.
    terima kasih…

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

} window.setInterval("cycle1()",10000);