[VIDEO] : Masa Depan Melayu & Islam Selepas PRU13

Koleksi Video Bicara Minda Tun Dr. Mahathir Mohamad
Koleksi Video Bicara Minda Tun Dr. Mahathir Mohamad

Bicara Minda Tun Dr. Mahathir Mohamad ini telah dianjurkan oleh Kumpulan Media Karangkraf (Sinar Harian) pada 17 Januari 2013.

Bagi saya, ucapan Tun M pada kali ini sangat mendalam. Beliau menunjukkan kerisauan beliau kepada bangsa Melayu dan memberi teguran kepada bangsa Melayu itu sendiri yang sudah kurang untuk bercakap tentang bangsa mereka.

Tun M sering dilabel sebagai rasis oleh pembangkang hanya kerana beliau bercakap tentang Melayu tetapi kita tidak berkata bahawa orang yang berkata Tun M rasis juga adalah lebih rasis.

Walau bagaimanapun, hanya diri kita sahaja yang mampu mengubah apa-apa tentang diri kita bangsa Melayu. Tun M hanya mampu untuk bercakap dan kesedaran itu harus diterapkan dalam hati masing-masing.

Saya juga tidak mampu mengubah bangsa saya sendiri dan memberi penerangan kepada semua. Tetapi saya cuba mengumpulkan video-video Tun M untuk ditonton dan difahami oleh bangsa saya sendiri.

Semoga bermanfaat. Insya-Allah.

SABU : SEMOGA ALLAH BANTU UMNO!!

Jamalie_Jam @ jamalrafaie.com
45700 Bukit Rotan, 19 Januari 2013.

2 thoughts on “[VIDEO] : Masa Depan Melayu & Islam Selepas PRU13”

  1. Melayu Bukan Semuanya Islam. Not all Malays are Muslims. Some are agnostic, eat pork, practise witchcraft, profess to be Pagan, Animist, Catholic, Hindu, Buddhist, Christian, Atheist or Free Thinker. Ref: Google search.

  2. Adakah anda bukan Islam? Buang masa untuk terangkan kepada orang ramai yang Melayu bukan Islam. Alangkah bagusnya jika kita perkukuhkan Melayu dengan Islam. Agenda anda macam membuang masa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *