Blog Baru Amanah Baru!

Selamat Datang Ke Blog saya yang baru!

Seperti yang saya luahkan di blog yang lama, saya berhasrat untuk menyusuri dunia blogging secara self-hosting. Alhamdulillah, sekarang ianya telah menjadi kenyataan. Syukur pada-Mu Ya Allah..

Jadi, saya menerima satu amanah yang baru, membawa blog ini kepada masyarakat dengan mengupas isu-isu yang boleh diketengahkan. Insya-Allah, saya akan mencuba yang terbaik. Mohon pandangan anda sekiranya apa yang disampaikan tersasar dari apa yang sepatutnya. Terimalah.. Jamal Rafaie (dot) Com..

9 thoughts on “Blog Baru Amanah Baru!”

  1. Wasalam.. Tak pe.. Cuba sikit2.. setakt ni, semua yang ada dalam blog tu, fakha yang tulis kan?

  2. Cubalah yang terbaik Fahmi.. Tukar domain ni seronok sebab kita makin jadi semakin semangat.. Mungkin sebab berbayar, sebab tu kita lagi menghargainya.. Nanti bolehlah kita buat blogger nasyid ya..

  3. Tahniah juga untuk Myra.. Saya masih terkial-kial lagi nak guna WP ni.. hehe.. maklumlah tak banyak ilmu.. ni pun main try n error je..

  4. Cik boleh melawat website yang menawarkan perkhidmatan self-hosting.. Contohnya serverfreak, onebytes, jomhosting, dan lain-lain lagi..

    Cara bayaran, bank-in ke dalam akaun syarikat hosting itu.. Kalau nak lebih mengetahui dengan lebih detail, mungkin boleh melawat blog http://www.justkhai.com. Di sana banyak tutorial pasal self-hosting ni..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *